Over het Christiaan Huygens College

 

Het Christiaan Huygens College bestaat uit drie scholen in Eindhoven: Het Huygens Lyceum (voor havo, atheneum en gymnasium, iets meer dan 1.000 leerlingen), Olympia (voor vmbo-b, vmbo-k en vmbo-g/t, 450 leerlingen) en Frits Philips lyceum-mavo (voor mavo, havo, atheneum en gymnasium, 1.600 leerlingen). Elk van die scholen heeft een eigen aanbod en een eigen cultuur. Voor leerlingen, ouders en medewerkers is dat hun school. Het aanbod, de informatie over de scholen en alles wat verder voor die school belangrijk is vindt u achter de drie logo's hierboven. 

Wat we gemeenschappelijk hebben komt voort uit onze missie:

Het Christiaan Huygens College staat voor maximale ontplooiing van alle leerlingen en vindt het belangrijk dat elke leerling op zijn of haar niveau de samenleving van de toekomst mede kan vormgeven. Daarvoor worden voldoende vaardigheden meegeven om een compleet mens te kunnen zijn.
Leerlingen van het Christiaan Huygens College maken goed voorbereid, met zelfkennis en zelfvertrouwen hun volgende stap in de maatschappij. Uitgangspunt voor de benadering van de leerling en de medewerker zijn christelijke waarden: vergevingsgezindheid, rechtvaardigheid, vertrouwen en naastenliefde.

De drie locaties geven vorm aan hun onderwijs, de manier van omgaan met kinderen en medewerkers en hun omgeving door vanuit deze missie te werken.


Terug
Christiaan Huygens College | Postbus 8827 | 5605 LV Eindhoven | e-mail info@secvo.nl