Christiaan Huygens College Christiaan Huygens College
Olympia

Wachtwoord vergeten?
Voor de ouders: klik hier 
 
Welkom

Welkom op de website van Olympia. Fijn dat u onze website bezoekt.

Olympia is een school voor vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengd, vmbo-theoretisch en vmbo-t/havo. Op Olympia wordt op traditionele wijze, vanuit een duidelijk herkenbare structuur, les gegeven aan kleine klassen.

Actueel
Open Dag

Op zaterdag 17 januari 2015 staan onze deuren weer wagenwijd voor u open. Als u wilt ervaren op welke wijze wij lesgeven en hoe onze ondersteuning voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte is georganiseerd, bent u van harte welkom van 10.00 uur tot 13.00 uur. Onze leerlingen leiden u graag rond door onze mooie school en de collega's beantwoorden met plezier al uw vragen.

 

Pannenkoeken bakken voor de wintermarkt
Leerlingen uit de eerste, tweede en derde bakken samen bijna 200 pannenkoeken voor de wintermarkt.

Voor de foto's klik hier.

Bezoek Xanten Duitsland
De supervette/natte excursie naar het archeologisch park in Xanten.
Op woensdag 17 december zijn we met de 1e klassen naar Xanten geweest. In Xanten is een archeologisch park waar ze allerlei overblijfselen hebben gevonden van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana. Het park bestaat uit de vroegere vestiging, die voor een deel is nagebouwd. Er is onder andere een amfitheater, een tempel en een badhuis te zien. Daarnaast is er ook een groot museum waar heel veel voorwerpen te bezichtigen zijn die in dit gebied zijn gevonden. Ondanks dat de weergoden niet echt meehielpen is het een zeer geslaagde dag geweest. De leerlingen hebben in het park gewerkt aan opdrachten. 
Na het bezoek aan het archeologisch park zijn we met z'n allen naar het centrum van Xanten gegaan, waar de leerlingen op de kerstmarkt rond mochten lopen en bij de stalletjes hun Duits konden oefenen. 
De dag is perfect verlopen. Moe, maar voldaan zijn we 's middags weer terug naar Eindhoven gegaan. De dag was zeer geslaagd en de leerlingen hebben ervan genoten.
Alle docenten die mee waren bedankt voor de goede begeleiding.

Vakgroep Duits en Mens&Maatschappij.

Voor de foto's klik hier.


Bezoek 2e Kamer
Bij de vakken Geschiedenis & Maatschappijleer vinden wij het belangrijk dat de leerlingen een goed beeld krijgen van de Nederlandse democratie
Daarom hebben wij 10 december een bezoek gebracht aan Den Haag.
Om het onderwerp zo helder en duidelijk mogelijk te maken, hebben wij met de leerlingen een bezoek gebracht aan de Tweede kamer.
De leerlingen hebben uitleg gekregen hoe de Tweede Kamer in zijn werk gaat. Ook hebben wij een debat in de Tweede kamer bijgewoond.
Het was een geslaagde dag! 
Mooi was het ook om te zien dat Koning Willem Alexander ook een PSV hart heeft (zie de bijgaande foto’s).
Meneer Akar
Docent Geschiedenis/ Maatschappijleer

Voor de foto's klik hier.Bliksemstage klas 2

Alle leerlingen van klas 2 hebben een Bliksemstage afgelegd bij een bedrijf. Tijdens deze Bliksemstage maakten ze kort kennis met alle beroepen die er zijn binnen een bedrijf en mochten ze ook de handen uit de mouwen steken! Zo hebben de leerlingen o.a. brood gebakken, waterleidingen gemonteerd, cement gemaakt, tafels gedekt, gasten ontvangen, vakken gevuld, op de receptie gewerkt en banden verwisseld. De leerlingen vonden het erg leuk en leerzaam!
In maart gaan alle leerlingen nogmaals op Bliksemstage.
Voor de foto's
 klik hier. 

Voor 2mb8  klik hier.

 

Page 1 of 4First   Previous   [1]  2  3  4  Next   Last   

Christiaan Huygens College | Postbus 8827 | 5605 LV Eindhoven | 040 - 251 96 52 | e-mail loc.oly@huygenscollege.nl